Inloggen

Hoe speel je met je content in op micromomenten via de smartphone?

  Micromomenten zijn kleine momenten in het dagelijks leven van mensen waarop ze hun smartphone gebruiken om bijvoorbeeld snel iets te weten te komen over jouw product, om ervaringen te delen of om iets te kopen. Jouw doelgroep verwacht overal en altijd een realtime en relevant antwoord. Wil jij relevant zijn en blijven, dan is het belangrijk om de micromomenten van jouw doelgroep te definiëren en daar met mobielvriendelijke content op in te spelen. In dit artikel lees je meer over de vier typen micromomenten in de customer journey.

  Ik wil weten
  Elke klant kan op elk moment van de dag iets kunnen weten en gaat dus op zoek naar nuttige informatie. Dat betekent dat jij aanwezig kan zijn en vragen kunt beantwoorden om hem te voorzien in zijn behoeften. Een voorbeeldvraag is: Welke maand is het meest geschikt voor een safari in Kenya? De klant zit nog niet in een koopfase, maar juist in de beginfase. Hij ziet graag feitelijke content en suggesties.

  Ik wil gaan
  Dit is het moment dat een klant vanuit de digitale wereld naar de fysieke wereld wil. Ze zoeken daarom informatie over onder andere: openingstijden, voorraadinformatie en contactgegevens. Een zoekvraag kan zijn: Waar is een reisbureau in de buurt?

  Ik wil kopen
  Op dit moment wil je klant een product kopen. Je speelt hierop in door de transactie zo gemakkelijk mogelijk te maken en de klant over de streep te trekken, bijvoorbeeld met een ‘Bestel in één klik’-knop of het tonen van een all-in prijs. De snelheid en het gemak van de koopervaring is belangrijk.

  Ik wil iets doen
  Dit moment vindt plaats nadat de aankoop gedaan is. Op dit punt kun je je klant helpen door uit te leggen hoe producten werken of tips geven wat je ermee kunt doen. ‘How to’-video’s scoren erg goed op dit micromoment.

  3 tips voor succesvol omgaan met micromomenten
  1. Geef antwoorden op vragen die opspelen tijdens diverse typen micromomenten in het leven van jouw (potentiële) klanten.
  2. Optimaliseer je content voor mobiel en bied korte, bondige en leerzame content. Je klant neemt geen tijd om op een micromoment uitgebreide informatie te bestuderen.
  3. Stel je content gebruiksvriendelijk beschikbaar via de mobiele telefoon. Denk aan een snelle laadtijd en dat jouw content in één handeling beschikbaar is.

  “Zie het als een kans wanneer jouw klant op zijn mobiel kijkt in de winkel. Hij bevindt zich op het punt om een aankoop te doen en wil daarbij geholpen worden. Medewerkers kunnen hier in de winkel proactief op inspelen en hulp bieden. Op jouw mobiele website kun je dit micromoment vangen door in één oogopslag reviews en informatie over het product te bieden waar jouw klant interesse in heeft,” aldus Antal de Waij.

  Meer leren van Antal de Waij?

  In de e-learning Contentmarketingstrategie leer je binnen een uur van expert Antal de Waij hoe je echt goede en relevante content maakt.

  Volg de (gratis) e-learning Contentmarketingstrategie > 

  Populaire berichten

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds