Inloggen

In 4 simpele stappen aan de slag met je contentstrategie

Laptop met een blog

Met goede content trek je niet alleen bezoekers naar je webshop, maar kun je ze ook aan je binden. Een klant die zich betrokken bij je voelt, kan een ambassadeur zijn voor het leven. En dat levert meer omzet op en een groter bereik. Maar hoe maak je een goed contentmarketingplan?

Stap 1. Contentmarketingfundament

Leg eerst het fundament voor de contentmarketingstrategie van je webshop uiteen. Beschrijf de persona’s, noteer de doelstellingen en KPI’s die je met content wilt bereiken en analyseer de contactmomenten en informatiebehoeften in de verschillende fasen van de customer journey. Verwerk je bevindingen in een contentmarketingplan.

Stap 2. Bepaal de kernboodschap

Met het contentmarketingfundament heb je de basis voor je contentmarketingstrategie gelegd. Nu smelt je de klantinzichten en bedrijfsdoelstellingen samen tot de kernboodschap voor je klant. Jouw kernboodschap vormt de rode draad in al je communicatie-uitingen, en dus ook van alle content die je maakt.

Stap 3. Gebruik het 3H-model als basis

Ga aan de slag met je contentmarketingstrategie op basis van het 3H-model. Bepaal welke hygiene-, hub- en hero-content je in wilt zetten om je doelstellingen te behalen en in te spelen op de informatiebehoefte van je doelgroep. Deze content vul je in aan de hand van het 3H-model.

Stap 4. Vul de contentmarketingkalender

Vertaal je contentmarketingstrategie naar een contentkalender, waarbij je de activiteiten op week-, maand-, kwartaal- en jaarbasis definieert. Zo kun je precies zien welke content je wanneer wilt verspreiden en wanneer je dus moet starten met het creëren van de content.

Go for it!

Klinkt simpel? Is het ook. Maar wil je nou wat meer informatie hierover, volg dan onze gratis e-learning over contentmarketingstrategie. Daarin geeft contentgoeroe Antal de Waij een uitgebreid inzicht in het vormen van een goede strategie. Met praktische tips en helderde overzichten, zodat jij er morgen direct mee aan de slag kunt.

Heb je al een account bij Mijn e-Academy? Start direct met de e-learning!

Heb je nog geen account bij Mijn e-Academy? Maak dan eerst gratis en binnen een minuut een account aan. Vervolgens kun je meteen aan de slag.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds