Inloggen

Welke kansen heb je met remarketing?

remarketing

Remarketing zorgt ervoor dat je je websitebezoekers nog een keer kunt bereiken. Zo worden deze bezoekers misschien toch nog kopers. Heeft jouw webshop meer dan 100 bezoekers per maand? Dan kan remarketing voor jou effectief zijn om je omzet te verhogen. Dat geldt zowel voor b2c- als voor b2b-webshops.

Waarom zet je remarketing in?

Een deel van je marketinginspanningen zal zeker gericht zijn op het binnenhalen van (nieuwe) bezoekers op je website. Zinvol, maar zo’n eerste bezoek leidt meestal niet meteen tot conversie. Zeker bij producten waarbij de consument een hoge betrokkenheid ervaart, verzamelt hij eerst meer informatie en vergelijkt hij verschillende opties met elkaar. Juist in die fase van het aankoopproces is het erg effectief om opnieuw bij deze klant in beeld te komen met je advertentie.

Remarketing: standaard en dynamisch

Met standaard remarketing kun je een advertentie van je bedrijf of merk opnieuw laten zien aan eerdere bezoekers van je website. De content van deze advertentie is voor elke bezoeker hetzelfde.

Met dynamische remarketing kun je een eerdere bezoeker van je website een advertentie laten zien van een bekeken product. De content van dit type advertentie is dus dynamisch: hij hangt af van wat een bezoeker heeft bekeken.

Budget

Hoe bepaal je hoeveel geld je aan remarketing wilt besteden? Daar is geen standaard antwoord op te geven. Je start met een investering die je je kunt veroorloven en vervolgens ga je monitoren en aanpassen. Als blijkt dat je campagnes inderdaad extra omzet opleveren, kun je het budget verhogen.

Een vuistregel is om zo’n 5-10% van je marketingbudget te gebruiken. Wanneer blijkt dat remarketing je echt veel extra omzet oplevert zou je ervoor kunnen kiezen om dit budget te verhogen. Maak daarom je conversies meetbaar, zodat je daadwerkelijk kunt (blijven) meten of je remarketingcampagne succesvol is.

E-learning Remarketing

In deze e-learning leer je welke doelen je met remarketing kunt bereiken en hoe je een remarketingcampagne opzet. We leggen de voorbeelden uit aan de hand van Google, omdat dit het grootste en bekendste platform is. Waarschijnlijk ben jij daar vanuit je rol van marketeer nu ook al actief mee. Maar dezelfde principes kun je natuurlijk ook toepassen op een remarketingcampagne via bijvoorbeeld Facebook.

Aan de slag

Start direct met leren en ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Leden van Thuiswinkel.org kunnen gratis gebruik maken van onze e-learnings.

Bekijk onze e-learning Remarketing of log direct in op ons platform.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds