Inloggen

Thuiswerken door corona: misschien wel een goed moment om aan persoonlijke ontwikkeling te denken

Man met IPad

Volg bijvoorbeeld een e-learning om je kennis op peil te houden

Thuiswerken terwijl je dat niet gewend bent kan een hele opgave zijn. Het kan zijn dat het coronavirus ervoor gezorgd heeft dat sommige werkzaamheden wegvallen of doorgeschoven worden. De ruimte die vrijkomt in je agenda kun je goed besteden aan bijvoorbeeld je persoonlijke ontwikkeling. Zoals je misschien al weet biedt Thuiswinkel e-Academy gratis e-learnings aan over verschillende onderwerpen die relevant zijn binnen e-commerce. Deze week is er een nieuwe e-learning toegevoegd aan het platform: Contentmarketingstrategie.

Goede content is key en kan je omzet doen stijgen. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar hoe kom je aan goede content die precies de goede informatie bevat, die precies op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt, en ook nog eens via het juiste kanaal? De nieuwe e-learning over contentmarketingstrategie helpt je verder.

Leer alles over contentstrategie

Een goede contentstrategie is goud waard. En je hoeft geen multinational of gerenommeerd marketingbureau te zijn om een goed verhaal neer te zetten. Sterker nog, hoe persoonlijker je verhaal, hoe beter. En wie weet beter hoe je bedrijf in elkaar zit dan iemand die er werkt? In de e-learning leer je de elementen uit het contentmarketingfundament (customer journey, persona’s, KPI’s) in kaart te brengen.

Start direct met leren >

Gebruikmaken van micromomenten

Je leert je content aanpassen aan het juiste moment, een zogenaamd micromoment. Waar is je bezoeker mee bezig en welke informatie is daarbij nodig? Wil iemand je openingstijden weten, wil iemand iets kopen, of wil iemand iets doen? In de e-learning leer je welke informatie op welk moment relevant is en krijg je tips voor een gebruiksvriendelijk antwoord.

De rode draad van je verhaal

Welke boodschap je precies deelt, is voor iedere organisatie anders. Het is van belang dat je jouw eigen kernboodschap goed hebt geformuleerd. Die kernboodschap loopt als rode draad door je uitingen en moet consistent zijn in al je content. Dat maakt je verhaal begrijpelijk en herkenbaar.

3H-model van Google

Vervolgens kun je aan de slag met het inplannen van je content. Houd er daarbij rekening mee dat je een goede verdeling hebt tussen hub-, hero- en hygienecontent. Deze drie contentsoorten zet je het hele jaar door in en zo zorg je voor een consistente stroom van content in de verschillende fasen van de customer journey. Ieder type content heeft zijn eigen frequentie, doelstelling, doelgroep en bijpassende instrumenten en distributiekanalen. In de e-learning leer je het verschil tussen deze drie vormen.

Gratis contentkalender downloaden

De laatste stap in het proces is een contentkalender maken. Daarmee houd je overzicht over de te maken content en wanneer en hoe de verspreid zou moeten worden. In de e-learning kun je een handige contentkalender downloaden.

Volg nu gratis de e-learning

De e-learning staat vanaf nu klaar en kun je gratis volgen via Mijn e-Academy. De e-learning duurt slechts een uurtje en wordt gegeven door contentgoeroe Antal de Waij.

Naar Mijn e-Academy > 

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds