Inloggen

Thuiswinkel e-Academy lanceert vierde e-learning: Digital Analytics

Header Digital Analytics

Als er iets is waarmee webwinkeliers in het voordeel zijn ten opzichte van fysieke retailers, dan is het wel de grote hoeveelheid data die hun bezoekers dagelijks genereren. Waar ze vandaan komen, wat ze precies doen op de website, hoeveel ze gemiddeld besteden … alle data op weg naar een conversie in het winkelmandje zijn te achterhalen. De kunst is om te komen tot een juiste interpretatie van deze data. En dat is precies waar de gratis e-learning Digital Analytics van Thuiswinkel e-Academy je bij kan helpen.

In deze nieuwe e-learning nemen Wouter van der Heijden en Christiaan Dollen, beiden werkzaam als Web Analytics Consultant bij De Nieuwe Zaak, je mee in de wereld van digital analytics. Ze leren je om door hun bril naar online data te kijken: op welke KPI’s moet je sturen, hoe interpreteer je bepaalde uitkomsten en hoe zorg je dat je als organisatie data-driven gaat opereren?

Laagdrempelig én uitdagend

“Ik ben heel trots dat we nu alweer de vierde gratis e-learning kunnen publiceren en ook deze behandelt weer een centraal onderwerp binnen het e-commercevak”, vertelt Sophie van Rooij, programmamanager van Thuiswinkel e-Academy. “In principe kan iedereen de module doorlopen, ook als nog weinig tot geen kennis hebt van zaken als Google Analytics, micro- en macroconversies en dashboards. Maar ook voor de meer doorgewinterde data-experts is er nog meer dan genoeg uitdaging te beleven in deze e-learning, bijvoorbeeld in de vorm van conversie-attributie, het ABC-principe en Enhanced Ecommerce.”

De e-learning Digital Analytics duurt 45 minuten en bevat veel interactieve elementen. Door allerlei vragen, oefeningen en cases word je zelf tot nadenken aangezet over onder andere je meetplan, KPI’s en marketingactiviteiten. Na de cursus volgt een toets en als deze (eventueel na één herkansing) succesvol is afgerond, krijgt je een certificaat op naam in je persoonlijke profiel in Mijn e-Academy. De cursus is op ieder moment en in ieders eigen tempo te doorlopen.

Start direct met leren!

Wil jij ook alles leren over het meten, verzamelen, rapporteren en analyseren van (klant)gegevens? analytics? Maak dan snel een gratis account aan en start direct met leren. Ben je ook geïnteresseerd in andere aspecten die belangrijk zijn voor het optimaliseren van je webshop? De e-learnings E-commerce Wet- en Regelgeving, Customer Journey en Conversieoptimalisatie staan ook al voor je klaar!

Naar Mijn e-Academy

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds