Inloggen

Een video in de e-learning speelt niet af, wat kan ik doen?

De video’s die in de e-learning staan, worden vanuit Youtube afgespeeld. Wanneer een video niet afspeelt, zijn er een aantal mogelijke oplossingen:

 1. Probeer de e-learning te openen in een andere browser. Waarschijnlijk werkt de video daar wel.
 2. Lukt het in een andere browser nog niet, probeer dan je cache te legen. Je cache is een stukje computergeheugen waar tijdelijke informatie wordt opgeslagen, waardoor bijvoorbeeld webpagina’s die je eerder bezocht hebt sneller laden. Door je cache te legen, moet je computer de e-learning opnieuw ophalen. Hierdoor ververst de inhoud, wat ervoor kan zorgen dat de video’s nu wel goed inladen.
  Hoe werkt dit?
  In Chrome: Ga via het menu rechtsbovenin (de drie puntjes) naar ‘Instellingen’ en kies ‘Browsergegevens’ wissen. Vink ‘Gecachte afbeeldingen en bestanden’ aan en kies ‘Gegevens wissen’.
  In Safari: Ga via het menu naar ‘Voorkeuren’. Kies ‘Geavanceerd’ en vink ‘Toon Ontwikkel-menu in menubalk’ aan. Nu heb je in de menubalk ‘Ontwikkel’ staan. Via daar kun je nu je cache legen met de optie ‘Leeg caches’
  In Edge: Ga via het menu rechtsbovenin (de drie puntjes) naar ‘Browsergegevens wissen’. Vink ‘Gegevens en bestanden in de cache’ aan en verwijder deze.

Lukt het niet om deze stappen te doorlopen of werken de video’s nog steeds niet? Neem dan contact met ons op via e-academy@thuiswinkel.org. Deel een aantal screenshots van de situatie met ons, zodat we je zo snel mogelijk weer op weg kunnen helpen!

Partners

 • Logo Thuiswinkel.org
 • Logo Koninklijke INretail
 • Logo Techniek Nederland
 • Logo Stichting Detailhandelsfonds