Inloggen

Leerpad Google-Marketing

Google-marketing verwijst naar het gebruik van Google’s diverse advertentieplatforms en marketingtools, zoals Google Ads en Google Analytics, om gerichte advertentiecampagnes te ontwerpen en beheren. Het hoofddoel van Google-marketing is om de online zichtbaarheid en aanwezigheid van een merk, product of dienst te vergroten, waardoor potentiële klanten worden aangetrokken en geëngageerd via de Google-zoekmachine en andere online kanalen. Dit proces omvat onder andere zoekmachine-adverteren (SEA) en gegevensanalyse om effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen en te meten.

google-marketing

  Wat is de essentie van deze rol?

  Een Google-marketeer is een professional die zich toelegt op het effectief inzetten van Google’s online advertentieplatforms en strategieën om de online zichtbaarheid en interactie van een merk of product met de doelgroep te vergroten. Het ultieme doel van een Google-marketeer is het optimaliseren van de marktpositie van een bedrijf of product, en daarmee het versterken van de online aanwezigheid en prestaties van het merk voor een breder publiek.

  Mindset voor succes:

  • Creativiteit en innovatieve benadering.
  • Beheersing van zowel kwantitatief als kwalitatief marktonderzoek.
  • Gestructureerd en georganiseerd werken.
  • Vermogen om overtuigend ideeën te presenteren.

  Skillset voor succes:

  De Google-marketeer draagt verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de marktpositie van een bestaand bedrijf of product, of het succesvol lanceren van een nieuw product op de markt. Deze rol omvat het leveren van een aanzienlijke bijdrage aan marktonderzoek en het coördineren van diverse afdelingen, zoals sales, productontwikkeling, planning en externe reclamebureaus. Daarnaast is de Google-marketeer nauw betrokken bij het creatieve proces van productontwikkeling en draagt actief bij aan de uitvoering ervan. Belangrijke aspecten in het realisatieproces van een productconcept zijn onder andere financiële planning, communicatiestrategie en marketinginspanningen, evenals het uiteindelijke verkooptraject.

  Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

  Het leerpad Google-marketing helpt marketeers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds