Inloggen

Introductie in e-commerce

E-commerce is een vak op zich en er komt veel kijken bij het succesvol maken (en houden) van een webwinkel. Als medewerkers van een e-commercebedrijf is het daarom van groot belang dat je weet op welke manieren je het succes van je webwinkel kunt beïnvloeden.

e-commerce

Het leerpad Introductie in e-commerce helpt e-commercewerknemers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

Als e-commercemedewerkers weet je in grote lijnen hoe je invloed kunt hebben op de resultaten van de webwinkel. Zo heb je een beeld van de wet- en regelgeving die binnen e-commerce van toepassing is. Je weet ook welke fasen klanten doorlopen voor- en nadat zij bij jou een product en/of dienst afnemen en hoe jij hen hierbinnen kunt (bege)leiden. Daarnaast ben je uitstekend in staat om aan de hand van je data in te zien welke aspecten van je webshop goed lopen en waar er bijgestuurd moet worden. Je bent binnen je organisatie een soort vliegende kiep die op verschillende gebieden (op basisniveau) ingezet kan worden en die meedenkt over de te volgen strategie.

Mindset voor succes

  • Je bent ondernemend ingesteld.
  • Je bent nieuwsgierig technologische ontwikkelingen.
  • Je vindt het leuk om van veel onderwerpen iets te weten.
  • Je kunt goed schakelen tussen verschillende onderwerpen.

Skillset voor succes

Een goede e-commercemedewerker is altijd op zoek om de resultaten van zijn webwinkel te verbeteren. Good is the enemy of great. Om dit voor elkaar te krijgen, krijg je inzicht in hoe je tools als Google Analytics effectief kunt inzetten en leer je hoe de customer journey werkt. Daarnaast weet je straks hoe je de conversie van je webwinkel kunt optimaliseren en ben je op de hoogte van de belangrijkste wetten en regels binnen e-commerce.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds