Inloggen

Leerpad Branding

Branding is het proces waarbij online kanalen worden ingezet om de bekendheid en beleving van een merk of product bij de doelgroep te vergroten. Het voornaamste doel van het werk van de brand manager is de marktpositie van een bedrijf te verbeteren en zo het merk te versterken naar de buitenwereld.

branding

  Wat is de essentie van deze rol?

  Een brand manager is iemand die een merk of product op de markt brengt en/of werkt aan het uitbouwen van een merk. Brand management (merkenbeleid) is een strategie waarbij een organisatie haar producten, diensten of het bedrijf zelf, onder een merknaam in de markt profileert. Als dat goed gebeurt, resulteert dit in een sterk merk. Een ‘sterk merk’ betekent dat consumenten dit merk waarderen en een hoge kwaliteit toeschrijven aan het bedrijf en/of de producten. Een sterk merk heeft een hoge bekendheid. Het merk is dus goed zichtbaar in de markt.

  Mindset voor succes

  • Je bent  creatief en gaat innovatief te werk
  • Je bent goed in kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek.
  • Je werkt planmatig en georganiseerd
  • Je kan overtuigend je ideeën presenteren

  Skillset voor succes

  De brand manager is verantwoordelijk voor de verbetering van de marktpositie van een bestaand bedrijf of product, of het introduceren van een nieuw product op de markt. Je levert een belangrijke bijdrage aan (de analyse van) het marktonderzoek dat de basis vormt voor de marketing van het product. Je brengt medewerkers van diverse afdelingen (sales, productontwikkeling, planning, reclamebureaus) bij elkaar en zorgt dat alle werkzaamheden worden verricht met hetzelfde doel voor ogen. Je overziet het creatieve proces van productontwikkeling en denkt vervolgens actief mee bij de uitvoering ervan. Aspecten die bij de realisatie van een productconcept komen kijken, zijn onder andere het financiële plaatje, de communicatie- en marketingstrategie en de uiteindelijke verkoop.

  Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

  Het leerpad Branding helpt marketeers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds