Inloggen

Klantenservice

Als klantenservice-medewerker ben je het visitekaartje van je bedrijf. Jij staat immers regelmatig in direct contact met de klant, bijvoorbeeld vanwege een vraag of een klacht. Deze contactmomenten kunnen van grote invloed zijn op de reputatie van je bedrijf.

Het leerpad Klantenservice helpt medewerkers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

Klantenservice-medewerkers spelen een belangrijke rol in het succes en de goede naam van een bedrijf. Als een klant een vraag of klacht heeft, zijn zij vaak het eerste aanspreekpunt en een slechte ervaring kan dankzij social media via één druk op de knop met vele anderen worden gedeeld. Je moet in deze rol dus weten hoe je klanten te woord moet staan en hoe je om moet gaan met (goede en slechte) reviews over jouw bedrijf of product. Om mensen goed te woord te kunnen staan komt een gedegen kennis van relevante wet- en regelgeving ook zeker meer dan van pas.

Mindset voor succes

  • Je bent geduldig en kunt goed luisteren.
  • Je bent in staat om mensen rustig te woord te staan en waar nodig te kalmeren.
  • Je bent graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en regels binnen de markt waarin je bedrijf werkzaam is.
  • Je hebt een assertieve en proactieve instelling.

Skillset voor succes

Om als klantenservice-medewerkers je werk goed te kunnen doen, moet je weten hoe je (boze) klanten te woord moet staan en wat je wel of niet kunt zeggen. Via dit leerpad krijg je hier een beter inzicht in en krijg je praktische handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast spijkeren we je juridische kennis verder bij, zodat je weet wat de geldende regels zijn en welke invloed die hebben op de rechten van de klant én die van je bedrijf. Daarnaast nemen we je mee in de wereld van reviews en leer je hoe je hiermee om moet gaan, zodat ook slechte reviews je kunnen helpen om de reputatie van je bedrijf te versterken.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds