Inloggen

Introductie in e-marketing

Marketing speelt een essentiële rol bij het succesvol runnen van een webwinkel. Met behulp van relevante (klant)data is het aan jou als e-marketeer om (potentiële) klanten te bereiken en hen te overtuigen om bij jouw winkel te shoppen.

e-marketing

Het leerpad Introductie in e-marketing helpt online marketeers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

Als e-marketeer ben je op de hoogte van hoe je (online) je doelgroep moet bereiken en hoe je ze echt kunt raken. Alleen dan ben je namelijk in staat om ze te laten kiezen voor jouw product of dienst. Om dit te bereiken weet je hoe de customer journey van je winkel in elkaar steekt en kun je met de verzamelde (klant)data een scherp beeld vormen van de bezoekers van je webwinkel. Een uitgebreide kennis van Google Analytics is daarmee dus cruciaal. E-marketing is een breed begrip en in deze rol ben je dan ook de alleskunner van de marketingafdeling, met een gedegen kennis van gerelateerde vakgebieden als contentmarketing, performancemarketing, conversie en SEO.

Mindset voor succes

  • Je bent ondernemend ingesteld.
  • Je kunt goed uit de voeten met cijfers en weet hoe je (klant)data moet interpreteren.
  • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied.
  • Je kunt je uitstekend inleven in je doelgroep en weet hoe je je boodschap aan hen moet overbrengen.

Skillset voor succes

Voor een e-marketeer is het bijzonder belangrijk dat hij of zij op het juiste moment en via de juiste manier zijn of haar doelgroep weet te bereiken. Hiervoor is een gedegen, generalistische kennis van verschillende onderwerpen essentieel. Alles staat of valt met klantdata en daarom leer je in dit leerpad je weg te vinden binnen Google Analytics en kun je deze tool straks effectief toepassen. Daarnaast leer je uiteraard meer over conversie en de customer journey, zodat je weet hoe en wanneer je met de juiste content (potentiële) klanten kunt benaderen en overtuigen.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds