Inloggen

Leerpad SEO

Een SEO-specialist zorgt ervoor dat de inhoud van een website zo aangepast en verbeterd wordt dat deze website beter gevonden wordt in Google en andere zoekmachines. Oftewel, hij zorgt ervoor dat de website hoger scoort in de Google zoekresultaten. Daardoor wordt de website organisch beter gevonden en zo kan de webshop als het ware gratis omzet uit Google halen.

Wil jouw bedrijf kansen gaan benutten met SEO? Het leerpad SEO helpt marketeers om hun rol te verbreden naar dit boeiende vakgebied. Lees verder om te ontdekken of dit leerpad iets voor jou is. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

Een SEO-specialist doet zoekwoordonderzoek, analyseert trends en gaat steeds na hoe hij nog betere resultaten kan krijgen in de zoekmachine. De content die hij daarvoor maakt, moet allereerst relevant zijn voor bezoekers van de website en daarmee een goede gebruikerservaring bieden. Daarnaast zoekt de SEO-specialist zorgvuldig naar de factoren waar de zoekmachine op let. Hij werkt zo aan een hogere score in Google en daarmee aan een betere vindbaarheid.

Zoekmachines worden er steeds beter in om de ‘vraag achter de vraag’ van een gebruiker te interpreteren. Om effectief te blijven, moet een SEO-specialist deze ontwikkelingen op de voet volgen. Een website optimaliseren voor zoekmachines is dus veel meer dan zoekwoordenonderzoek doen. Het gaat erom dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en deze weet om te zetten in effectieve campagnes of strategieën.

Mindset voor succes

  • Je hebt gevoel voor taal en vindt het leuk om daarmee te puzzelen
  • Je bent goed in data-analyse en haalt daar ook voldoening uit
  • Je bent creatief en resultaatgericht bij de campagnes die je bedenkt en opzet
  • Je hebt een lange adem als het gaat om het bereiken van een betere vindbaarheid en je weet dat de cyclus van aanpassen – testen – aanpassen vaak herhaald moet worden om tot een optimaal resultaat te komen.

Skillset voor succes

Vanuit de drie kernpilaren van SEO – techniek, content en linkbuilding – leer je hoe je de organische vindbaarheid van je website verbetert. Zo leer je op het gebied van content bijvoorbeeld heel zorgvuldig te kijken naar zoekintenties, oftewel ‘de vraag achter de vraag’ en hoe je daar met je content op kunt inspelen. Je leert ook foto’s en video’s te optimaliseren voor de zoekmachine.

Naast content speelt de techniek voor SEO een belangrijke rol. Je leert daarom tegen welke problemen de Googlebot kan aanlopen tijdens het crawl- en indexeringsproces en hoe je die kunt oplossen. De quick scan waarmee je deze module afsluit, is meteen je plan met verbeteracties.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds