Inloggen

Deeleconomie: Wat heb jij te delen en wat levert jou dat op?

Lamp met een plantje

Heb jij ook opslagruimte die niet altijd vol staat? Of een bedrijfsauto die de helft van de tijd stil staat? Of heb je juist af en toe een ruimte of extra personeel nodig? Door onder meer bedrijfsmiddelen, faciliteiten en personeel te delen, kun je omzet realiseren, kosten besparen en bovendien een concrete bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Rob Haenen heeft zijn eigen webwinkel en is eigenaar van deelplatform FLOOW2.com. Hij ontwikkelde het deelplatform omdat hij zag dat zaken als werkplekken, opslagruimten, parkeerplaatsen, computers en andere bedrijfsmiddelen niet altijd optimaal gebruikt werden. Maar het is voor veel ondernemers nog onbekend wat voor hen de mogelijkheden én resultaten van dit fenomeen kunnen zijn. Zo kwam het idee van de Sharing Scan: een manier om ongebruikte assets te inventariseren en de potentie van delen met andere ondernemers vooraf al te berekenen.

Met de Sharing Scan van krijg je snel inzichtelijk wat jij beschikbaar of juist nodig hebt aan bedrijfsmiddelen, materialen, diensten, faciliteiten en personeel, waar niet altijd optimaal gebruik van gemaakt wordt. Gebruikers beantwoorden zo’n 15 korte vragen, waarna de potentiële extra omzet, potentiële kostenbesparing, maar ook de duurzaamheidswaarde in euro’s en CO2 –besparing, uit de scan rolt.

Doe de scan!

Leden van Thuiswinkel.org mogen gratis de scan doen om inzicht te krijgen in de potentiele resultaten die je kan realiseren met delen. Doe hier de scan. Ben je enthousiast en zou je graag willen delen met andere webwinkels? Laat het ons weten, dan onderzoekt Thuiswinkel.org de mogelijkheden tot een deelplatform. Neem contact op met Ellen de Lange, via ellendelange@thuiswinkel.org.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds