Inloggen

Deze 7 zaken zijn essentieel om lokaal in te richten voor succesvolle cross-border verkoop

Een van de succesfactoren van cross-border e-commerce is het lokaal inrichten. Hiermee win je namelijk het vertrouwen van je internationale klant. Wanneer je het vertrouwen van de consument hebt gewonnen door cross-border e-commerce lokaal in te richten, zie je een stijging in conversies. Vertrouwen vanuit de klant leidt namelijk tot (herhaal)aankopen.

Hieronder lees je welke 7 zaken je lokaal regelt

 1. Telefoonnummer. Regel een telefoonnummer met de lokale landcode. Regel een vestigingsadres in het land waar je start met cross-border verkoop. Je geeft de klant hiermee het gevoel dat je webshop bereikbaar is en dat je klanten bij vragen of klachten in hun eigen taal kunt ondersteunen. Met een lokaal retouradres bied je klanten tevens een prettige service.
 2. Als webwinkelier moet je een rechtskeuze maken wanneer je aan een internationale consument verkoopt. Je moet de consument laten weten welk nationaal recht je toepast in je webwinkel. Dit doe je meestal in de algemene voorwaarden. Doe je dit niet, dan is automatisch het recht van het land van de consument van toepassing.
 3. Met een internationaal keurmerk op je website straal je extra vertrouwen uit. Je toont aan dat je voldoet aan de basisrichtlijnen voor online verkoop in Europa en dat je een betrouwbare partner bent. Een voorbeeld van een internationaal keurmerk is Shopping Secure van Thuiswinkel.org.
 4. Betalen is een belangrijk onderdeel van online verkopen over de grens. Zorg dat je begrijpt hoe je klanten in een bepaald land graag betalen. Duitse consumenten hebben bijvoorbeeld de voorkeur om achteraf te betalen. In Zuid- en Oost-Europa wordt veelal middels cash-on-delivery betaald. Zoek betaalmethoden uit die passen bij jezelf en klanten in het land waar je voor hebt gekozen.
 5. Vertalingen van jouw webshop zijn essentieel voor de vindbaarheid en het gemak van de consument. Je kunt jouw webshop voordelig vertalen met een robotvertaling die wordt nagelezen door een native.
 6. Zorg dat je content aansluit op het land waar je adverteert en verkoopt. Richt je marketing en contentbeheer lokaal in en pas je content aan op bijvoorbeeld de cultuur en manier van winkelen in het betreffende land.
 7. Naast het winnen van vertrouwen moet je jouw financiële zaken voor cross-border e-commerce op orde hebben. Als je verkoopt in het buitenland, heb je te maken met belastingregels van binnen- en buitenland. Vanaf een bepaalde omzet in het buitenland moet je ook belastingen afdragen aan de lokale autoriteiten.

Wanneer je het niet lokaal inricht
Ga je cross-border verkopen, maar heb je bovenstaande zaken niet goed lokaal ingericht? Dan kan dit grote gevolgen hebben: je buitenlandse klant heeft te weinig vertrouwen in je webshop, je krijgt minder conversies en/of zelfs een boete voor het niet juist naleven van de regels.

Meer weten wat er allemaal bij cross border e-commerce komt kijken? Volg dan onze gratis e-learning Cross-border e-commerce en laat je in een klein uurtje helemaal bijspijkeren!

Populaire berichten

Partners

 • Logo Thuiswinkel.org
 • Logo Koninklijke INretail
 • Logo Techniek Nederland
 • Logo Stichting Detailhandelsfonds