Inloggen

International Business bij Windesheim: de eerste opleiding met het certificaat Cross-border e-Commerce

Opleiding bij Windesheim

Bij Thuiswinkel e-Academy zijn we naast het creëren van gratis e-learnings ook bezig met het certificeren van opleidingen die hogescholen in ons land aanbieden. Deze opleidingen vormen namelijk het mogelijke begin van een e-commercecarrière. Nu cross-border e-commerce steeds groter en belangrijker wordt, willen we ook de opleidingen certificeren die nieuw talent hiervoor klaarstomen. De primeur is voor de opleiding International Business van Windesheim in Zwolle. We praten hierover met Albert Hulzebos, docent aan deze opleiding.

Wat maakt de opleiding International Business bij Windesheim zo bijzonder?

“Vanaf dag een krijgen de studenten van onze opleiding de beschikking over bestaande webshops met een vraagstuk. De situatie is vaak dat het gaat om een Nederlandse webshop die naar het buitenland (Duitsland, Frankrijk) wil gaan. De studenten gaan uitzoeken hoe ze dit aan moeten pakken, waarbij ze tegen allerlei problemen aanlopen. Via verschillende experimenten moeten ze bijvoorbeeld de acquisitie, conversie en retentie optimaliseren. De studenten voeren daadwerkelijk veldonderzoek uit in desbetreffende landen.”

“We hebben hierbij gekozen voor gepersonaliseerd leren. Dit houdt in dat wij de leeruitkomsten formuleren en bepalen hoe er getoetst wordt, maar de student bepaalt hoe, waar en op welk device hij de kennis tot zich neemt. We bieden hiervoor korte hoorcolleges, workshops en een kantoorsetting aan. Daarnaast hebben we een digitale omgeving ontwikkeld, waar studenten de verschillende modules vinden.”

Hoe houden jullie de opleiding up-to-date in de snel veranderende e-commercemarkt?

“International Business is een nieuwe, Engelstalige opleiding. Jaar één en twee zijn al ontwikkeld, en voor jaar drie en vier zijn de lijnen uitgezet. Wanneer we gecertificeerd worden door e-Academy, nemen we de feedback die we tijdens de visitatie krijgen mee om de opleiding verder te verbeteren. We willen graag een toekomstbestendige opleiding bouwen om relevante young professionals af te leveren. We zijn dus continu bezig om de opleiding verder te ontwikkelen en optimaliseren. Het certificaat Cross-border e-Commerce bewijst dat onze opleiding voldoet aan bepaalde standaarden.”

Wat vinden de studenten ervan dat de opleiding gecertificeerd is?

“In eerste instantie waren de studenten nog niet erg bekend met e-Academy. Toen we ze hebben uitgelegd wie jullie zijn en wat jullie doen in de e-commercemarkt, werden ze direct enthousiast. Doordat ze een extra certificaat behalen bij het afronden van de opleiding, zien ze voordelen. Dit certificaat is een extra bewijs naar de arbeidsmarkt dat ze beschikken over de competenties.”

De opleiding International Business van Windesheim Zwolle is de eerste opleiding bij Thuiswinkel e-Academy die gecertificeerd is voor het competentieprofiel e-Commerce Cross-border.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds