Inloggen

Jeremiah Albinus, CEO van fonQ, komt naar Shopping Today!

Expertgroep ‘Shopping in 2030’, door Magnus Red B.V., Bluebird Day, eHealth Ventures Group en Thuiswinkel.org, is met behulp van scenarioplanning aan de slag gegaan met de onderzoeksvraag: “Hoe shopt de consument in 2030?”. Zij bekeken hoe ondernemend Nederland zich kan voorbereiden op technologische en marktontwikkelingen, veranderend consumentengedrag en thema’s zoals duurzaamheid en mobiliteit, zodat zij ook in de toekomst succesvol blijven, nationaal én internationaal.

Jeremiah Albinus, CEO fonQ, is één van de panelleden van ‘Shopping in 2030’. Wij vroegen hem naar ontwikkelingen in de e-commerce en zijn eigen shopgedrag.

Wat is de belangrijkste ontwikkeling op het gebied van e-commerce volgens jou?

“Versnelling van e-commerce in de fysieke retail, wat de concurrentie online versterkt met pure players. Onderscheidend vermogen wordt nog belangrijker.”

Welke ontwikkeling wordt naar jouw idee juist overschat?

“Dat het aantal webwinkels blijft stijgen (inmiddels meer dan fysieke winkels). Door standaardisering van platformen en relatief lage instapkosten is het heel makkelijk, maar e-commerce is alleen duurzaam als je werkt met een unieke propositie waarin je voldoende marge hebt om te kunnen opschalen.”

Hoe is je eigen winkelgedrag het afgelopen jaar veranderd?

“De grootste verandering bij mij is dat ik qua boodschappen inmiddels voor 90% op online aankopen zit: vaak een mix van HelloFresh, Crisp en Picnic. Dat lag daarvoor op 30%. Voor non-food lag dat al hoog, maar ook dat is gestegen. Elke week loop ik toch twee keer naar de papierbak.”

Wat vind je een voorbeeldbedrijf als het gaat om de customer journey?

“Het is voor mij altijd een feestje om bij Bever outdoor spullen te kopen. Zowel online als in de winkel vind ik de omgeving inspirerend en vind ik voldoende keuzehulp.”

Waarom mogen mensen het panel niet missen?

“Omdat het de ideale manier is om ervoor te zorgen dat een aantal ervaren e-commerceleiders het achterste van hun tong laten zien, waarmee je jouw eigen visie kunt aanscherpen en voeden.”

Hoe en waar kun je deze presentatie volgen?

Volg het panel Shopping in 2030 op 14 oktober van 10.30 – 11.00 uur in DeFabrique in Utrecht. Het panel wordt geleid door Jeremiah Albinus van fonQ, Rogier Havelaar van PostNL, Anouk Beeren van Intergramma en Noor de Bruijn van Vitaminstore (1sept).

BEKIJK HET HELE PROGRAMMA en BESTEL JOUW TICKET(S)

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds