Inloggen

Kansrijke kanalen voor influencer marketing

influencer marketing

Wil je met jouw influencer marketing echt impact maken en een band opbouwen met je doelgroep? Staar je dan niet alleen blind op de ‘grootte’ van de influencers. Houd er in je keuze ook rekening mee dat er een match moet zijn tussen het DNA van je merk of webshop en de personality van de influencer. De influencer moet passen bij je bedrijfswaarden en achter jouw product, dienst of merk kunnen staan. Net zo belangrijk is de keuze voor je kanalen, want elk kanaal heeft zijn eigen soort content en voornaamste gebruikersgroep. Hieronder lichten we de meest voorkomende en kansrijke kanalen toe

1. Youtube

YouTube is het grootste platform voor video’s en leent zich perfect voor long video format. Het is daardoor erg geschikt om influencers te laten vertellen over jouw product of dienst. Denk aan een reviewvideo of productaanbeveling. Een groot voordeel van YouTube is dat het de tweede grootste zoekmachine is. De content blijft vindbaar voor je doelgroep, in tegenstelling tot andere social-mediakanalen waar je content onderaan de feed belandt.

2. Instagram

Door het sterke visuele karakter is Instagram hét platform voor inspiratie en leent het kanaal zich goed voor influencer marketing. Door volgers mee te nemen in hun dagelijkse leven, kunnen influencers het koopgedrag beïnvloeden. Instagram kun je dus goed inzetten om producten en diensten uit je webshop te promoten.

3. Tiktok

Dit is een groeiend social media platform waarop zich veel jongeren en populaire influencers bevinden. TikTok is nu hét kanaal waarmee je een jonge doelgroep aan je webshop of merk kunt binden. Maar let op, het werkt hier niet om gewoonweg je product via bijvoorbeeld een selfie te promoten. Je bent alleen in staat om impact op de doelgroep te maken door op een creatieve manier in te spelen op hun behoefte aan zelfexpressie en challenges.

4. Facebook

Dit is wereldwijd het grootste social mediaplatform. Toch is het voor de meeste influencers niet het primaire kanaal. Facebook wordt meestal in combinatie met andere social media kanalen ingezet en is geschikt voor vluchtige content.

5. Pinterest

Hier willen gebruikers vooral inspiratie zoeken. Influencers gebruiken Pinterest meestal als aanvullend kanaal waarop ze hun content doorplaatsen die ze voor andere kanalen hebben gemaakt. Het is interessant voor branches zoals food, interieur, mode en doe-het-zelf-artikelen.

6. Twitch

Twitch is nog een minder bekend platform, maar flink groeiend met een focus op de gaming community. Dit platform kun je als volgt inzetten:

  • Je kunt nieuwe games onder de aandacht brengen door deze uit te laten proberen via de livestream van populaire game-influencers;
  • Je kunt product placements inzetten om je doelgroep te bereiken en sales te vergroten. Denk aan gamegerelateerde producten zoals de kleding die de gamer draagt of een drankje die hij tijdens het gamen nuttigt;
  • Wil je inzetten op het versterken van je imago? Dan kun je ervoor kiezen om een stream van een gamer te sponsoren. Je verbindt jouw naam dan aan de influencer.

7. Snapchat

Op snapchat bevindt zich voornamelijk een jonge doelgroep. Het is dus waardevol als je campagnes hierop gericht zijn. Alle content die je op Snapchat deelt, blijft maar 24 uur beschikbaar. Alleen met creatieve campagnes is het mogelijk om op te vallen en je doelgroep te activeren om iets met je merk te doen.

8. Linkedin

LinkedIn is dé bron waar zakelijke beslissers hun informatie vandaan halen. Als jouw webshop zich richt op een zakelijke doelgroep, is het een interessant kanaal om leads mee te genereren. LinkedIn kun je effectief inzetten om je:

  • organisatie te positioneren als thought leader;
  • imago te versterken;
  • netwerk te vergroten.

Een LinkedIn-post van een influencer kan goed in combinatie met een sterke blog of YouTube-video.

9. Blog-websites van influencers

Sommige influencers beschikken over een eigen blog-website waarop ze blogartikelen delen. Blogs zijn interessant voor een productvergelijking of een uitgebreide toelichting op een product of dienst. Maar het kan ook handig zijn als je een verhaal wil laten vertellen of inhoudelijke content wil delen.

Een blog-post is extra interessant omdat je content beschikbaar blijft. Dat is goed voor de organische vindbaarheid in de zoekmachine van Google.

Aan de slag met influencer marketing

Wil je weten hoe je de verschillende soorten kanalen inzet binnen een influencer marketing? In de nieuw e-learning Influencer Marketing geven onze experts je de belangrijkste theorieën en praktische handvatten voor een succesvolle strategie.

Volg de gratis e-learning

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds