Inloggen

Mogelijke advertentiekanalen voor jouw online-brandingcampagne

Er zijn allerlei mogelijkheden als het aankomt op online-brandingcampagnes. Er zijn niet alleen verschillende typen campagnes, maar ook diverse kanalen waar je je boodschap kunt verspreiden. Het ene kanaal is uiteraard geschikter dan het andere kanaal. In dit artikel geven we je een overzicht van acht advertentiekanalen die jij in kunt zetten voor jouw online-brandingcampagnes.

Facebook

Facebook is nog steeds één van de meest populaire platformen. Op het platform is een scala aan mogelijkheden om advertenties en campagnes te voeren. De voordelen van Facebook advertising zijn dat er gerichte targetmogelijkheden zijn, het platform inzetbaar is in elke fase en de juiste boodschap op het juiste moment gegeven kan worden.

Facebook is zeer geschikt voor online branding. Naast demografische segmentatie kun je veel verschillende interesses selecteren. Daardoor kun je met kleinere budgetten een goed getargete doelgroep bereiken.

Instagram

Instagram is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot social platform. Niet alleen voor het bekijken van mooie afbeeldingen, maar ook om (shop)inspiratie op te doen: 60% van alle Instagramgebruikers geeft aan nieuwe producten te ontdekken op Instagram. En maar liefst 80% volgt een bedrijf op Instagram. Instagram is daardoor een ideaal platform voor brandingcampagnes.

Youtube

YouTube is hét videoplatform en leent zich goed voor online branding. Video is namelijk zeer geschikt voor online-brandingcampagnes. Waarom? De combinatie van beeld en geluid verhoogt de merkbeleving. 95% van de YouTube-advertenties is in-view en daarom speelt dus ook 95% van de advertenties af met geluid.

LinkedIn

Meer dan een half miljard professionals wereldwijd gebruiken LinkedIn om hun kennis te delen, zich te laten inspireren en hun netwerk te onderhouden. De mindset en intentie van LinkedIn-gebruikers is daarom anders vergeleken met de gebruikers van andere social-mediaplatformen. De doelgroep die actief is op LinkedIn zit op het platform vanwege professionele redenen. Daardoor kun je een specifieke groep bereiken met een specifieke functietitel. LinkedIn zet je in voor branding wanneer je als primaire segmentatie op functieprofiel of branche wilt targeten. Dit is een doelgroep die je op andere kanalen bijna niet kunt filteren.

Snapchat

Snapchat is een vreemde eend in de bijt: de communicatie verloopt namelijk bijna alleen maar via de camera. Maar met bijna 2 miljoen gebruikers – waarvan 960.000 dagelijkse gebruikers – is Snapchat erg interessant om in te zetten voor jouw mediamix en het biedt ook nog eens unieke advertising-mogelijkheden. Door de fun-way van communiceren is Snapchat hét videoplatform voor een jonge, betrokken doelgroep. Vooralsnog is Snapchat uitsluitend inzetbaar voor online-brandingcampagnes. Het kanaal is vooral geschikt wanneer je onder jongeren awareness wilt creëren.

Pinterest

Pinterest is een visuele zoekmachine die inspeelt op de oriëntatie van jouw doelgroep. Pinterestgebruikers doen creatieve ideeën op via afbeeldingen of video’s en prikken deze op verschillende virtuele prikborden. Pinterest is perfect in te zetten in de oriëntatiefase, omdat er veel met inspiratiebeelden en visuals wordt gewerkt.

Display

Banners op platformen met een groot bereik of juist heel gerichte niche websites; display biedt veel mogelijkheden om een specifiek publiek te bereiken. Binnen display zijn veel verschillende formaten beschikbaar, van een hele homepage take-over tot kleine advertenties. Door de vele inkoopmogelijkheden kun je zelf bepalen wat je uitgeeft. Display draagt het meest bij aan je brandingstrategie als je wilt bouwen aan naamsbekendheid.

Digital Out of Home

Alle advertentieruimte die je in de openbare ruimte aantreft, noemen we Out of Home-media (OOH). Denk aan billboards, posters, bussen, trams, narrowcasting-schermen en guerrilla-activiteiten op straat. Over het algemeen bevindt OOH zich op plaatsen met veel verkeer, langs snelwegen of op punten met veel voorbijgangers. Digital Out of Home is opgebouwd uit digitale schermen in plaats van posters. De meeste digitale OOH-schermen koop je programmatisch in. Vanwege de bewegende beelden is de kijktijd bij Digital out of Home 18% hoger dan bij reguliere OOH. Je kunt OOH gebruiken voor merkbekendheid of productintroducties, waardoor het zich goed leent voor online-brandingcampagnes.

Aan de slag met online branding

Wil je meer weten over wat online branding voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je ermee aan de slag kunt? In onze gratis e-learning vertellen experts Heidi Anthonis en Sven van Nobelen (Happy Horizon) je binnen een uur alles wat je moet weten om direct aan de slag te gaan.

Start met de e-learning Online Branding

 

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds