Inloggen

NIEUW: gratis e-learnings Verpakken en Warehousing

Naast marketing en e-commerce  is de supply chain een belangrijke factor voor e-commerce organisaties en een voorwaarde voor groei en het rendabeler maken van je webshop. Vanaf vandaag kun je jouw kennis op dit vakgebied verbreden en verdiepen dankzij twee nieuwe e-learnings van e-Academy: Verpakken en Warehousing!

Philippe Christiaansen (Verpakken): “De e-learning content is van een hoge kwaliteit en voor iedereen interessant die met verpakkingen te maken heeft. Ook voor verpakkingexperts met veel ervaring biedt de e-learning, dankzij de praktijkcase en video’s (van Wehkamp – Top-10 grootste webwinkel in Nederland) veel nieuwe praktijkgerichte inzichten. Hierdoor krijg je direct inzicht hoe een optimaal en duurzaam verpakkingsproces eruit ziet.”

Verpakken

Het aantal online aankopen – en daarmee het aantal verpakkingen –  neemt toe. Er liggen nog volop kansen in het efficiënter en duurzamer inrichten van het verpakkingsproces. Dat is goed voor het milieu, je bespaart er kosten mee én het heeft een positieve impact op de beleving van je klant. In deze e-learning leer je dankzij een praktijkcase van Wehkamp en van experts Philippe Christiaansen (Smurfit Kappa), Tibor Tholen (Oerlemans Plastics) en Ellen de Lange (Thuiswinkel.org) hoe jouw webshop zich kan onderscheiden op het gebied van verpakkingsmaterialen.

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Met je verpakkingen kun je op dit gebied fundamentele keuzes maken. Dit komt dan ook uitgebreid aan bod in de e-learning. Ellen de Lange: “Maar liefst 70% van de consumenten geeft aan het zeer belangrijk te vinden dat webwinkels hun producten met minder verpakkingsmateriaal versturen, zo blijkt uit onderzoek. Daarom is het zaak na te denken over bijvoorbeeld gerecyclede verpakkingen, niet verpakken of herbruikbare verpakkingen. Ook het reduceren van lucht is een belangrijk aspect dat aan bod komt”

Deze gratis e-learning duurt een uur en na afloop heb je de mogelijkheid een certificaat te behalen. In de e-learning leer je:

  • welke redenen je als webshop kunt hebben om producten wel of niet te verpakken;
  • hoe je criteria opstelt die je mee wilt laten wegen in de keuze van je verpakking;
  • hoe je een inpakproces efficiënter en ergonomisch inricht;
  • waarom duurzaam verpakken steeds belangrijker wordt;
  • waar de kosten van verpakken in de hele logistieke keten zitten.

Met de opgedane kennis kun je op basis van relevante criteria een juiste keuze maken voor de beste verpakking(en) voor het assortiment voor jouw e-commerce-organisatie.

Warehousing

Naast de website, marketing en de klantenservice is je magazijn een van de belangrijkste pijlers van je webwinkel. Het magazijn is dé plek in de e-commerce-organisatie die ervoor zorgt dat de order bij de klant terecht komt. Een magazijn productief en efficiënt draaien gaat alleen niet vanzelf. Zodra je webwinkel succesvol wordt, kun je snel de controle verliezen als je geen logistieke ervaring hebt. In deze e-learning Warehousing leer je van expert Casper Bakker van Picqer hoe je succesvol je magazijn runt.

Verdiep vandaag nog je kennis van de belangrijkste supply chain processen. De e-learnings zijn gratis te volgen. Maak eenvoudig een account aan op onze website en start met leren!

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds