Inloggen

Verras je klanten met deze omnichannel-concepten

Naast het bieden van dezelfde productinformatie en content of het uitdragen van een consistente look-and-feel op ieder kanaal met een omnichannel-strategie, bied je aanvullende services om je klant omnichannel te bedienen. Omnichannel-concepten zijn daar geschikt voor. Deze concepten zijn bedoeld om het koopgemak te verhogen en de winkelervaring en achterliggende logistiek te optimaliseren. Maar welke omnichannel-concepten kun je bieden om je klanten te verrassen?

Order in store, home delivery

Klanten kunnen met ‘order in store, home delivery’ een artikel in de winkel bestellen en thuis per post ontvangen. Dat lijkt een logische service, maar verrassend veel retailers passen deze nog niet toe in hun winkels, waardoor ze onnodig ‘nee’ moeten verkopen.

Omnichannel promotie

Promoties en acties van retailers zijn er in overvloed. Maar een échte omnichannel promotie is bijzonder, omdat de klant hier via het kanaal van zijn voorkeur gebruik van kan maken.

Offline offerte, online verzilveren

Klanten die in het fysieke filiaal zijn geweest maar nog niet kunnen beslissen, worden online herkend. Hebben ze interesse getoond in een artikel? Dan kunnen ze het artikel alsnog online bestellen.

Omnichannel loyaltyprogramma

Zegeltjes sparen, online punten sparen of tegoed zetten op de membercard? Het omnichannel loyaltyprogramma maakt het mogelijk, maar gaat daarin nét een stapje verder. Gespaarde punten en tegoeden zijn via ieder kanaal te sparen én in te wisselen.

‘Check & reserve’ of ‘Click & collect’

Een klant wil een product passen in een winkel naar keuze en dat product online reserveren. Een uur later ligt het product klaar in de opgegeven winkel.

Omnichannel retouren

Een product dat online is besteld, kan geretourneerd worden in de fysieke winkel en andersom. De aankoop is zowel in de fysieke winkel als in de webwinkel bekend.

Actuele voorraadinformatie

Het actuele voorraadoverzicht van de fysieke winkels is online beschikbaar.

Leer meer over omnichannel retailen

Wil jij aan de slag met deze omnichannel-concepten? En wil je meer leren over hoe je jouw organisatie verder omnichannel kunt inrichten, wat hierbij komt kijken en hoe je de eerste stappen kunt zetten? In de gratis e-learning Omnichannel Retail leer je binnen een uur van experts Axel Groothuis en André Damsteegt (Magnus) de belangrijkste onderdelen van het vak. Daarna kun je direct binnen je eigen organisatie aan de slag.

Start met de e-learning Omnichannel Retail >

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds