Inloggen

Vijf beloften vanuit het magazijn

“Voor 13.00 uur besteld, vanavond in huis”, “Anonieme bezorging” of “Op voorraad”. Dit zijn beloften die je in je webshop doet in de verschillende fasen van het aankoopproces. Ook via andere kanalen worden beloften aan je klant gedaan, bijvoorbeeld via de klantenservice en advertenties. Deze beloften worden dus meestal niet in het magazijn gedaan, maar het magazijn is er wel verantwoordelijk voor om ze waar te maken. Wat zijn nu die beloften die ze waar moeten maken?

  1. Het juiste product

Het lijkt misschien logisch, maar toch gaat het wel eens fout. Dit komt omdat in veel magazijnen producten die sterk op elkaar lijken naast elkaar op de plank liggen. Bijvoorbeeld: een groene broek in een andere maat. Met een barcodescanner en productcodes kunnen medewerkers in het magazijn controleren of het juiste product wordt ingepakt en verzonden.

  1. De juiste locatie

Het magazijn is ervoor verantwoordelijk dat het juiste verzendlabel op de bijbehorende doos geplakt wordt, maar ook dat de kloppende adresgegevens uit het systeem gehaald worden. Ook dit gaat wel eens mis. Zo ontvangen sommige klanten hun pakketje op het thuisadres, terwijl ze een afhaalpunt geselecteerd hebben in de check-out.

  1. Het juiste moment

Het magazijn is verantwoordelijk voor het leveren van producten op de beloofde tijdstippen. Dit kan onder andere bereikt worden door een accuraat voorraadbeheer, voldoende personeel inplannen en duidelijke afspraken maken met de vervoerder. Wil je in een bepaalde periode namelijk veel pakketten versturen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, dan moet je dit duidelijk

  1. De juiste verpakking

De producten moeten ingepakt worden met de juiste kwaliteit verpakking, zodat het goed beschermd wordt tegen schade. Een fles wijn moet bijvoorbeeld in een speciale verpakking, hiervoor is het magazijn verantwoordelijk.

  1. De juiste klantbeleving

Webshops doen ook vaak (onuitgesproken) merkbeloften, bijvoorbeeld het toevoegen van een extra cadeautje, inpakken een bepaalde verpakking of het anoniem verzenden van een pakketje. Het magazijn is verantwoordelijk voor waarmaken van deze beloften, daarvoor moeten zij goed op de hoogte zijn van de beloften die gedaan worden door het bedrijf.

Je weet nu welke verantwoordelijkheden een magazijn heeft in het waarmaken van klantbeloften. Wil je meer weten over warehousing, volg dan de e-learning Warehousing. Wil je meer weten hoe over de juiste verpakking, volg dan onze e-learning verpakken.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds