Inloggen

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing en sales die interessante kansen biedt om jouw omzet te vergroten. Bij affiliate marketing toon je een koppeling op een andere website die verwijst naar een verkooppagina op jouw website. Na het afronden van een verkoop ontvangt die andere website (eigenaar) een commissie van jou. Het is een kosteneffectief kanaal dat direct voor extra omzet kan zorgen.

We shoppen allemaal wel eens online. Stel je nu het volgende voor: je kijkt op een website naar producten, bijvoorbeeld naar smartphones. Je ziet daar een smartphone die je interessant vindt. Je klikt op de tegel en je wordt doorgestuurd naar de website waar deze smartphone te koop is. Dit is een voorbeeld van affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate marketing?

Stap 1: Een consument bezoekt een publisherwebsite, bijvoorbeeld een blog, cashbacksite of shoppingportal.

Stap 2: De consument vindt een product en klikt op de link om doorverwezen te worden naar de website van de adverteerder. Bij de klik wordt een cookie geplaatst.

Stap 3: De consument doet een aankoop op de website van de adverteerder. Door middel van tracking-technologie wordt de sale vastgelegd, inclusief data zoals datum, aankooptijd en prijs.

Stap 4: De publisher ontvangt een commissie voor het doorsturen van de consument. Deze wordt berekend op basis van de orderwaarde van de aankoop.

Affiliate marketing is performance based advertising, wat de risico’s voor de adverteerder minimaliseert. Alleen als de transactie betaald is door de consument en door de adverteerder is goedgekeurd, ontvangt de publisher de vooraf bepaalde commissie.

Volg onze e-learning

Wil je meer weten over hoe je affiliate marketing kan inzetten voor jouw organisatie? Bekijk onze e-learning Affiliate Marketing of log direct in op ons platform.

 

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds