Inloggen

Windesheim biedt vanaf september ook tweejarige deeltijdopleiding E-commerce: “Juist nu is er behoefte aan e-commerceprofessionals”

Albert-Jan Giethoorn van Hogeschool Windesheim

De online omzet van webwinkels maar ook het aantal webwinkels is sinds de uitbraak van het coronavirus flink gestegen. Naar verwachting is deze verschuiving van offline naar online winkelen deels blijvend. De vraag naar e-commerceprofessionals neemt daardoor sterk toe. Hogeschool Windesheim in Zwolle biedt een tweejarige deeltijd hbo-opleiding E-commerce waarmee iedereen zich kan opleiden of omscholen tot de e-commerceprofessional die juist nu nodig zijn. We praten met Albert-Jan Giethoorn, docent en coördinator van deze opleiding.

Kun je wat vertellen over de tweejarige opleiding E-commerce?

“De opleiding E-commerce (tweejarige Associate Degree) is de eerste en enige hbo-opleiding in Nederland die zich vanaf de start volledig richt op e-commerce. De opleiding is ontworpen aan de hand van de behoeften uit het werkveld, geformuleerd door het (regionale) werkveld en de e-Academy.org-competenties. Windesheim heeft gespecialiseerde opleidingen op alle deelgebieden van e-commerce, zoals commerciële economie, communicatie, logistiek, ondernemerschap en retailmanagement en ICT. De opleiding E-commerce maakt gebruik van deze specialistische kennis, specifiek gericht op online.”

“In februari is de eerste lichting aan deze voltijdstudie begonnen. Een praktische opleiding, waarbij er meer persoonlijke begeleiding, aandacht en ontwikkeling is dan bij een bacheloropleiding. We merkten hier dat er ook veel behoefte is voor een deeltijdoptie, aangezien medewerkers binnen bedrijven zich ook (en juist nu) willen opleiden tot e-commerceprofessional. De combinatie van werken en leren die deeltijd biedt zorgt ervoor dat ook deze geïnteresseerden de opleiding kunnen volgen. Vanaf september start de opleiding E-commerce (tweejarige Associate Degree) daarom ook in deeltijd. Aanmelden hiervoor kan al!”

De tweejarige opleiding is gecertificeerd door Thuiswinkel e-Academy, waarom vind je dat belangrijk?

“e-Academy onderhoudt nauw contact met de leden van Thuiswinkel.org en weet hierdoor wat de behoefte is bij e-commercebedrijven. Het certificeringsproces geeft ons de mogelijkheid om te toetsen of wij aan de behoefte van het werkveld (blijven) voldoen. Zo stelt e-Academy samen met vertegenwoordigers uit het werkveld jaarlijks nieuwe beroepscompetenties. De certificering is een effectieve manier om onafhankelijk te toetsen of de opleiding aansluit op de actuele behoefte van het werkveld.”

Hoe blijven jullie de opleiding ieder jaar weer verbeteren?

“We doorlopen continu een PCDA-cyclus (plan, check, do, act). Korte lijnen met het werkveld, evaluaties met projectbedrijven, studentevaluaties en zelfevaluaties worden gebruikt om verbeterplannen op te stellen. Daarbij is het certificeringsproces een goede tool om te controleren of we hierin geslaagd zijn.”

Online voorlichting en informatie over de opleiding

Zit jij al midden in het bedrijfsleven, maar zou je graag naast je werk nog een opleiding doen om bij te blijven bij alle veranderingen? En denk jij dat de deeltijdopleiding E-commerce (tweejarige Associate Degree) wel wat voor jou kan zijn? Windesheim organiseert nog een aantal online chatsessies waarin je al je vragen kunt stellen over de opleiding, het studieprogramma en toelatingseisen. Ook kun je nog een online presentatie over de opleiding terugkijken. Je vindt alles hierover op de website van Windesheim:

Meer informatie over de opleiding E-commerce (deeltijd) >

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds