Inloggen

Zo spoor je obstakels op en laat je je klant sneller converteren!

Je kunt de omzet van je webshop vergroten door meer bezoekers aan te trekken of door meer bezoekers in je webshop te laten kopen, oftewel het verhogen van je conversiepercentage. Maar hoe moeilijk is het eigenlijk om je bezoekers een aankoop te laten doen en waar start je met het optimaliseren van dit proces?

Om de weg vrij te maken naar online aankopen, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de obstakels die jouw bezoekers verhinderen om een aankoop te doen. Als jouw bezoekers voortdurend hindernissen ervaren, verlaten ze je webshop zonder af te rekenen. Bij ieder obstakel lekt er omzet uit jouw webshop weg.

Volg bezoekers in hun aankoopproces en stel vast waar ze afhaken
De ‘salesfunnel’ beschrijft de fasen in het online verkoopproces. Met een salesfunnel kun je jouw bezoekers in hun aankoopproces volgen en vaststellen waar ze afhaken. Zo wordt snel zichtbaar waar mogelijke problemen in jouw webshop zitten. Salesfunnel-data zijn goed te gebruiken om te visualiseren waar omzet ‘weglekt’, om daarmee jouw organisatie te overtuigen van noodzakelijke verbeteringen.

Conversie optimalisatie piramide
Een handig hulpmiddel hierbij is de conversie optimalisatie piramide. Door het volgen van de stappen in de piramide krijg je inzicht in waar de obstakels liggen binnen jouw webshop en structuur in je optimalisatieproces. De conversie optimalisatie piramide bestaat uit de volgende vijf treden:

Unieke waardepropositie: het vervullen van de behoefte van je bezoekers. Wat zijn redenen om juist bij jou te kopen?
Technologie: de sitesnelheid of fouten in je website.
Functionaliteit: iets dat echt niet werkt. Bijvoorbeeld je wilt filteren, maar het lukt niet.
Usability: hoe gebruiksvriendelijk is je webshop?
Emotie/Intuïtie: reduceren van onzekerheid en overtuigen en beïnvloeden.

Meer weten over de conversie optimalisatie piramide? Bekijk dan onze e-learning Conversion Rate Optimization met expert Jurjen Jongejan.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds