Inloggen

Leerpad Contentmarketing

Content vormt de essentie van marketing. Pas als je je boodschap of verhaal op de juiste manier en via de juiste kanalen vertelt, ben je echt in staat om (potentiële) klanten te inspireren of overtuigen.

Contentmarketing

Het leerpad Contentmarketing helpt marketeers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

Als contentmarketeer weet je als geen ander hoe jouw bedrijf de doelgroep van dienst kan zijn. Zo ben je op de hoogte hoe je (potentiële) klanten in elke fase van de customer journey moet benaderen omdat je weet waarnaar ze op zoek zijn. De tijd van alleen maar zenden en oppervlakkige advertenties en commercials ligt inmiddels ver achter ons en klanten willen worden geraakt door het verhaal achter bedrijven en/of producten. Aan de contentmarketeer de mooie taak om als echter storyteller deze verhalen te creëren en te verspreiden via de kanalen waar de doelgroep zich ook bevindt.

Mindset voor succes

  • Je hebt een vlotte pen en vindt het leuk om verhalen te vertellen.
  • Je bent creatief, zowel met taal als met het bedenken van nieuwe ideeën.
  • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied en op de hoogte van het laatste (relevante) nieuws.
  • Je bent in staat om haakjes te bedenken en linkjes te leggen met relevante onderwerpen om jouw verhaal onder de aandacht te brengen.

Skillset voor succes

Om als contentmarketeer je werk goed te kunnen doen, is het essentieel om te weten wie je (potentiële) klanten zijn en waar zij zich bevinden in de klantreis. Elke fase vraagt om een andere benadering en daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in het belang van persona’s en de customer journey. Om ervoor te zorgen dat je doelgroep ook daadwerkelijk wordt aangesproken door je boodschap, moet je in staat zijn om een inspirerend verhaal te vertellen en op de hoogte zijn van de belangrijkste contentvormen, kanalen en media.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds