Inloggen

Leerpad Customer Journey

Wil je diepgaand onderzoeken wat een klant drijft, zodat je hem een onvergetelijke ervaring kunt meegeven? In dit leerpad leer je de klantreis, de customer journey, in kaart brengen. Met behulp van de inzichten die een customer journey opleveren, kun je je bedrijfsprocessen, dienstverlening en contactmomenten met een consument optimaliseren.

customer journey

  Wat is de essentie van deze rol?

  Als customer journey specialist zorg je voor een optimale klantervaring van de eerste oriëntatie tot en met het gebruik van bestaande en nieuwe producten en diensten. Dit doe je door de behoeften van de klant centraal te stellen en het verzamelen van kwalitatieve en kwantitatieve klantfeedback. Het is jouw taak om voor alle online en offline kanalen de juiste afwegingen te maken en deze naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

  Mindset voor succes

  • Je bent innovatief en optimalisatiegericht
  • Je kan je verplaatsen in de schoenen van de klant
  • Je bent een onderzoeker en werkt datagedreven.

  Skillset voor succes

  Via dit leerpad kom je alles te weten over het creëren van een naadloze klantreis. Door vanuit klantperspectief naar onder andere je website te kijken en de ervaringen te beschrijven in een customer journey, kun je drempels wegnemen, contactmomenten verbeteren en zo je klant een onvergetelijke ervaring bieden. Bovendien kun je jouw klantreis vergelijken met die van een concurrent, zodat je inzicht krijgt in jouw onderscheidend vermogen. Verder leer je welke stappen je zet in jouw organisatie voor een succesvolle customer journey voor terugkerende klanten. Daarnaast duik je in je contentmarketing-strategie en leer je waarom klanten bepaalde keuzes maken.

  Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

  Het leerpad Customer Journey helpt marketeers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds