Inloggen

Drie redenen voor een goede customer service

customer service

Bij online shoppen is er geen mogelijkheid om een klant persoonlijk te woord te staan bij vragen en klachten. De klant verwacht daarom een mogelijkheid om direct contact op te kunnen nemen met de webshop. Als je wilt dat jouw klanten bij jou terugkomen is het essentieel dat je het klantcontact, de customer service, goed regelt. Doe je dat niet, dan kan het je overkomen dat alle inspanningen van je marketing- en salesafdeling teniet worden gedaan, en dat is natuurlijk zonde. Maar waarom is dat zo? En waarom zou jij dus tijd en geld moeten stoppen in het opzetten van een goede klantenservice of het verbeteren hiervan?

Drie redenen om aan die goede customer service te werken

Er komt een moment dat sommige klanten de voorkeur geven aan persoonlijk contact, zodat ze meteen ter zake kunnen komen of een transactie kunnen afronden. En vanaf het moment dat de klant contact opneemt met jouw webshop, is het belangrijk dat hij een goede ervaring beleeft. Dit is namelijk wat hij gewend is bij andere bedrijven en dit verwacht hij dus ook van jou.

Welke drie belangrijke redenen zijn er om aan een goede customer service te werken?

  1. Klantloyaliteit ontwikkelen

Allereerst is een goede customer service cruciaal om je klanten te behouden. Uit onderzoek blijkt dat slechte klantenservice een reden is om niet meer terug te komen bij een bedrijf. Verder blijkt dat 41% van de zaken die klantloyaliteit bepalen, hiermee te maken heeft.

  1. Klantgedrag begrijpen

Het geeft de mogelijkheid om een directe en goede relatie met de klant te starten, te behouden en te verdiepen door hun feedback.  Als je zowel kwantitatieve als kwalitatieve informatie verzamelt, kun je de reden achter het gedrag van je klanten beter begrijpen en daardoor betere zakelijke beslissingen nemen. Hierdoor kun je uiteindelijk een steeds betere gepersonaliseerde winkelervaring realiseren.

  1. Sales in je customer service

Echte sales via klantenservice staat nog in de kinderschoenen, maar kan wel bijdragen aan conversie. Klanten waarderen het als je een persoonlijke aanbieding doet voor een relevant product of dienst aan het einde van het gesprek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een product dat vaak bij het al bestelde product gekocht wordt door andere klanten.

E-learning Futureproof Customer Service

Je weet nu dat het belangrijk is om een goede customer service te hebben. Het inrichten daarvan kan alleen best lastig zijn. Hoe doe je dat op zo’n manier dat je de toekomst aankan? En hoe zorg je ervoor dat je ook morgen nog meegaat met wat jouw klant van jou verwacht? In de e-learning Futureproof Customer Service geven we je antwoord op deze vragen. Ben jij dus eigenaar van een webshop of verantwoordelijk voor de inrichting van de customer service binnen jouw bedrijf, volg dan de e-learning.

 

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds