Inloggen

Kelly Reimert: “De praktijkcases in de e-learnings helpen mij een concreet beeld te krijgen van de toepassing.”

Kelly Reimert is sinds een jaar digital young marketing professional bij SchaalX, een digital traineeship dat gecertificeerd is door Thuiswinkel e-Academy. Hoewel ze een goede basis heeft dankzij haar studie en traineeship, volgt ze regelmatig e-learnings van e-Academy. De kennis die ze hiermee opdoet zet ze onder andere in voor haar werkzaamheden bij de Nationale Ombudsman als junior contentspecialist. Wij spraken Kelly over de toegevoegde waarde die de e-learnings haar bieden.

Wat is voor jou de aanleiding geweest om je aan te melden en e-learnings te volgen?

Aan het begin van het traineeship krijg je 2 weken lang masterclasses over allerlei onderwerpen. Vervolgens start je met een opdracht. Wanneer deze opdracht echter nog even op zich laat wachten of wanneer je tussen opdrachten in zit, zit je even op de zogeheten ‘bank’. Het wordt dan aangeraden jezelf verder te ontwikkelen op onderwerpen die jij interessant en nuttig vindt. Aan het digital marketing traineeship dat ik volg is de afgelopen vier jaar het e-academy certificaat van thuiswinkel.org toegekend, als trainees worden we daarom geregeld op de e-learnings gewezen. Zo kwam ik tijdens mijn ‘bank’ periodes bij de e-learnings.

Welke rol speelt persoonlijke ontwikkeling in je werk voor jou?

Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Zeker nu, in het begin van mijn carrière. Daarom ben ik ook mijn traineeship gaan doen, ik wilde graag mezelf verder ontwikkelen terwijl ik ook mijn eerste werkervaringen opdoe.

Welke e-learnings heb je gevolgd en waarom juist deze?

Ik heb er een heleboel gevolgd, zoals Social Media, CRO, Digital Analytics etc. De meesten heb ik gevolgd om bij te blijven en te voorkomen dat de kennis uit de masterclasses in het programma wegzakt. Alle aspecten van marketing zijn van belang en dus leer ik graag van alles een beetje.

Kun je een aantal lessons learned benoemen uit de e-learnings die je in de dagelijkse praktijk toepast in je werk?

Voor ik aan het traineeship begon wist ik nog niet zoveel over onder andere SEO en Google Analytics. Uiteraard heb je dit in de praktijk wel nodig. Zo ben ik nu meer bezig met SEO voor het optimaliseren van onze website. We zorgen voor goede metadata waardoor we beter gevonden worden.

Door de masterclasses van SchaalX had ik al een goede basis. De e-learnings van thuiswinkel.org hielpen mij om mijn kennis weer even op te frissen en me goed voor te bereiden op mijn opdrachten. Daarnaast helpen de praktijkcases in de e-learnings om een concreet beeld te krijgen van de toepassing.

Zou je het volgen van e-learnings aanbevelen aan andere (e-commerce) professionals en zo ja waarom?

Ja, zeker. Ik denk dat het altijd goed is om je te blijven ontwikkelen en bij te leren. Dus niet alleen voor starters zoals ik, maar ook als je al jaren in het vak zit.

Gratis e-learnings volgen en je e-commerce kennis verbreden

Wil je net als Kelly jouw kennis op het gebied van e-commerce verbreden in je eigen tempo, 100% online? Meld je dan aan en start vandaag nog met één van onze gratis e-learnings!

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds