Inloggen

Online communiceren en verkopen tijdens de lockdown voor MKB-ondernemers

Het was vóór de persconferentie eigenlijk al uitgelekt: Nederland gaat opnieuw in lockdown. Je bedrijf levend houden is in deze tijden geen simpele opgave als (lokale) ondernemer! Online communiceren en verkopen kan hierbij helpen.

Met onderstaande tips uit onze e-learnings zorg je ervoor dat klanten nog steeds bij jou terecht kunnen én dat ze je weten te vinden.

Regel Click & Collect

Online bestellingen mogen tot 17.00 uur worden opgehaald. In onze e-learning De bestelling naar de klant vind je in hoofdstuk 1 alles wat je moet regelen om direct met Click & Collect aan de slag te gaan.

Jouw bedrijf makkelijk online vindbaar

Nu je fysieke winkel gesloten is, zullen je klanten je online opzoeken. Zorg dat ze je makkelijk kunnen vinden! In Lokaal online vindbaar staat helder uitgelegd hoe je het meeste haalt uit het gratis instrument Google Mijn Bedrijf. Besteed er een uurtje aan en je online visitekaartje is (weer) relevant en actueel.

In contact blijven met je klanten via e-mail

Dit is hét moment om de e-mailadressen van je klanten te benutten en zo met hen in contact te blijven. In E-mailmarketing voor MKB zie je hoe je dat handig aanpakt en krijg je tips voor het schrijven van een goede e-mail.

Bij je klanten op de radar via Facebook of Instagram

Waarschijnlijk heb je al een Facebook- of Instagramaccount met je bedrijf. In Verkopen via sociale media vind je drie manieren om daar méér uit te halen. Meer verkeer naar je account? Bekijk hoofdstuk 1. Nu toch echt die Facebook of Insta Shop opzetten? Hoe je dat aanpakt, vind je in hoofdstuk 2. Of is dit voor jou hét moment om te experimenteren met betaald adverteren? In hoofdstuk 3 staan het wat en hoe helder beschreven.

Online communiceren en verkopen bieden ook lokale ondernemers kansen. We wensen je heel veel inspiratie toe voor manieren om je bedrijf de lockdown door te helpen.

Voor nog meer inspiratie ga je naar Mijn e-Academy en maak je een gratis account aan. Filter op e-Ondernemen en benut de onderwerpen die kansen bieden voor jouw bedrijf.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds