Inloggen

Succesvol performance-based marketing: beschik jij over een juiste, datagedreven mindset?

Als online marketeer heb je veel digitale kanalen tot je beschikking om je klanten te bereiken. Denk maar aan SEO, SEA, advertising, social media en e-mailmarketing. Met performance-based marketing beslis je op basis van feiten en cijfers wat voor jouw webshop de meest effectieve kanalenmix is om je klanten te bereiken.

Performance-based marketing draait om grip op je data. Al deze informatie is nodig om je beslissingen fact-based te maken. Wat zijn nu de randvoorwaarden om performance-based marketing succesvol uit te voeren voor jouw webshop?

Google Analytics
Hiervoor dien je allereerst over de juiste installatie van Google Analytics te beschikken. Google Analytics laat je zien hoeveel bezoekers per kanaal op jouw webshop landen en hoe deze converteren. Dit is dus het startpunt om naar je data te kijken.

Datagedreven mindset
Nog belangrijker is een juiste, datagedreven mindset. Schelte Meinsma, expert van de e-learning Performance Based Marketing, geeft in de onderstaande video een eenvoudige, maar belangrijke tip.

 

Krijg grip op je data en volg de e-learning 
In de e-learning Performance-based Marketing leer je de data van je webshop performance-based te interpreteren om zodoende de effectiviteit en de efficiëntie van je digitale marketingkanalen te verbeteren. Start vandaag nog met leren!

Populaire berichten

NIEUW: e-learning Neuromarketing

We hebben een nieuwe e-learning over neuromarketing! Hoe werkt neuromarketing(onderzoek) precies? Wat is de meerwaarde ervan in vergelijking met andere onderzoeksmethoden? En hoe zet je het…

6 jan 2022Lees verder

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds