Inloggen

Wat is conversational AI?

wat is conversational ai

Conversational AI is de discipline die zich bezighoudt met de interactie tussen mens en machine op basis van natuurlijke taal. Dit kan met tekst via een chatbot of met spraak via een voice-assistent.

Voorbeelden van Conversational AI

De weg vragen aan je Google Assistent, het aan en uit doen van je lichten via Google Nest Hub, de weersverwachtingen opvragen bij Siri … Het zijn allemaal voorbeelden die we in ons dagelijks leven tegenkomen.

Maar bij conversational AI draait het eigenlijk niet om het geven van een commando en oproepen van een actie. Het draait om de interactie tussen mens en machine. Deze interactie verloopt via een voice-assistent met spraak of een chatbot via tekst. Conversational AI is de technologie die machines in staat stelt om de dialoog met een gebruiker te voeren. Zo kunnen machines de intentie achter de vraag van een gebruiker herkennen en daar op een natuurlijke en menselijke manier op reageren.

Het belang voor jouw organisatie?

Conversational AI brengt net als internet en de smartphone een nieuwe digitale revolutie teweeg. Dit heeft een grote impact op de manier waarop organisaties contact hebben met hun klanten. Gepersonaliseerde en ‘menselijke’ communicatie via chatbots en voice-assistenten spelen een steeds grotere rol. Niet alleen voor service, maar ook voor sales. Wil je als retailer klaar zijn voor de toekomst met AI? Dan moet je daarop anticiperen door conversational AI een rol te geven in de klantreizen binnen jouw organisatie.

Conversational AI wordt steeds meer ingezet

De groei van conversational AI zet onverminderd door. De snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van voice en chat en de steeds beter onderliggende Nederlandse taalmodellen zullen conversational AI een nog verdere boost geven.

De opkomst van conversational AI kan jouw e-commerce-organisatie veel voordelen bieden. Maar misschien ben je ook nog zoekende naar de manier waarop je deze nieuwe technologie succesvol voor je klanten en organisatie kunt inzetten.

E-learning Conversational AI

Conversational AI biedt veel kansen voor jouw organisatie. Bijvoorbeeld door met een chatbot je klantenservice te verbeteren en conversieratio’s te verhogen. Of door de kosten van je customer service te reduceren met de integratie van een voice-assistent in je callcenter.

Wil je die kansen benutten? Wij hebben hier een e-learning over gemaakt. Hierin leer je wat conversational AI is, hoe je die kunt inzetten om meerwaarde te creëren voor jouw organisatie en hoe je succesvol met chatbots en voice-assistenten kunt starten.

Aan de slag

Start direct met leren en ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Leden van Thuiswinkel.org kunnen gratis gebruik maken van onze e-learnings.

Bekijk onze e-learning Conversational AI of log direct in op ons platform.

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds