Inloggen

“Iedereen zou af en toe een stapje terug moeten doen voor persoonlijke ontwikkeling”

Monique van Sint Annaland is Business Travel Consultant bij BCD Travel. Ze besloot het afgelopen jaar met COVID-19 vooral aan te grijpen door er iets positiefs uit te halen en diverse trainingen te volgen, waaronder bij e-Academy. “Als het straks nodig is, dan ben ik er zowel fysiek als mentaal helemaal klaar voor!”

“Ik ben van mezelf heel nieuwsgierig ingesteld. Voor mij is het belangrijk om positief in het leven te staan. De afgelopen tijd heb ik daarom veel verschillende trainingen gevolgd; van voeding en yoga tot persoonlijke ontwikkeling en marketing. Als je op persoonlijk vlak lekker in je vel zit, neem je dit ook mee naar je werk. Zo simpel is het.

Bewust stilstaan bij wat ik doe

Ik sta nu op een punt dat ik bewuster stil sta bij wat ik doe. Past het werk nog bij me? Waar heb ik zelf invloed op om bepaalde zaken te veranderen en welke kennis heb ik hiervoor nodig? Via mijn werk kreeg ik te horen dat er mogelijkheden zijn om trainingen te volgen. Via Reiswerk van de ANVR ben ik toen bij de e-learnings van e-Academy terecht gekomen. Ik heb de e-learning Psychologie van Conversie gevolgd. Hier was ik echt enthousiast over! In deze e-learning staan de principes van Cialdini centraal. Je leert hoe je brein keuzes maakt en op basis waarvan consumenten beslissingen nemen.

De klant helpen sneller keuzes te maken

De inzichten heb ik gelijk toegepast in mijn werk. Ik heb nu verschillende handvatten om mijn klanten ervan te overtuigen een boeking te plaatsen. Een van de principes van Cialdini is herkenbaarheid. Ik merk dat ik tijdens mijn adviesgesprekken mijn klanten nu meer persoonlijke aandacht geef. Ik sta bewuster stil bij de situatie thuis en hoe het met ze gaat. Hierdoor ontstaat er een persoonlijke band. Een ander belangrijk principe dat in de e-learning terugkomt, is schaarste. Ik was hier al wel mee bekend, maar dankzij de e-learning ben ik me meer bewust dat ik dit expliciet moet benoemen in mijn adviesgesprek. Dit helpt de klant sneller keuzes te maken. Of ik nu ook in het dagelijkse leven met een andere bril naar teksten en boodschappen van aanbieders kijk? Ha, zeker wel!

Nog lang niet uitgeleerd

Het leren via e-learnings is mij goed bevallen. Het is fijn dat je in je eigen tempo en tijd kunt leren. Persoonlijk vond ik vooral de video’s erg prettig. Dit is ook de reden dat ik webinars volg. Als je wordt toegesproken, blijf je sneller bij de les dan wanneer je alleen moet lezen. Binnen onze afdeling attendeer ik mijn collega’s regelmatig erop ook met de e-learnings aan de slag te gaan. Eigenlijk vind ik dat iedereen af en toe even een stap terug moet doen en reflecteren. Je hoeft echt niet gelijk een nieuwe baan te zoeken, je kunt de inzichten juist ook gebruiken om je werk nog leuker te maken. Ik ben in elk geval nog lang niet uitgeleerd. Bij e-Academy zie nog meer leuke e-learnings staan, zoals Customer Service Experience en Social Media. Die wil ik nog gaan volgen. Ik hoop echt op mijn tachtigste nog te blijven leren!”

Gratis e-learnings volgen en je e-commerce kennis verbreden?

Wil je net als Monique jouw kennis op het gebied van e-commerce verbreden in je eigen tempo, 100% online? Meld je dan aan en start vandaag nog met één van onze gratis e-learnings!

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds