Inloggen

Leerpad e-Logistiek

Je denkt bij het woord logistiek vaak aan een pakketje van A naar B brengen, maar het proces van e-commercelogistiek is een stuk ingewikkelder. Alles van het ontvangen tot het leveren van de producten bij je klant, het opslaan van goederen in het magazijn en juist verpakken en labelen van pakketten, valt onder de logistiek. Maar daar houdt het nog niet op! Consumenten kunnen namelijk gebruikmaken van het recht hun producten te retourneren. Dit valt ook onder de logistiek van e-commerce.

Via dit leerpad duik je in de verschillende onderdelen van het logistieke proces, namelijk warehousing, verpakken, bezorging, retouren, cross-border en forecasting.

e-logistiek

  Wat is de essentie van deze rol?

  Een logistiek medewerker is er verantwoordelijk voor dat logistieke processen goed verlopen. Logistiek medewerkers vind je vaak bij productiebedrijven, transportbedrijven, groothandels, distributiecentra en dergelijke bedrijen. Een logistiek medewerker is verantwoordelijk voor het picken van orders, het opslaan van inkomende goederen, het verpakken van goederen, goederen verzendklaar maken, het laden en lossen van vrachtverkeer en veel administratieve taken die hierbij komen kijken.

  Mindset voor succes

  • Je bent in staat om je werk goed te organiseren.
  • Je bent in staat om gestructureerd te werken en overzicht te houden.
  • Je bent graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, veiligheidsvoorschriften en regels.
  • Je bent communicatief sterk en komt afspraken na.

  Skillset voor succes

  Een logistiek medewerker is in staat om zijn werk goed te organiseren. Het is belangrijk dat je als logistiek medewerker het overzicht kunt houden. Je moet namelijk erg gestructureerd werken. Jij haalt voldoening uit je werk als alles op rolletjes loopt en als alles klopt. Je werkt hierbij met computers, mobiele apparaten (scanners), heftrucks, steekwagens en meer. Uiteraard is een logistiek medewerker altijd op de hoogte van de geldende veiligheidsvoorschriften en hiervoor neemt hij altijd zijn verantwoordelijkheid.

  Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

  Het leerpad e-Logistiek helpt je om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

  Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds