Inloggen

Leerpad Performance Marketing

Als performance marketeer ga je zoveel mogelijk conversies (sales, leads, kliks) behalen tegen een zo scherp mogelijke investering. Performance marketing heeft enorm potentieel door de verscheidenheid aan online kanalen die je hiervoor kan gebruiken.

Zie in de video hiernaast hoe ervaren performance marketeers hun rol zien.

Het leerpad Performance Marketing helpt marketeers om hun kennis op dit gebied te verdiepen en/of te verbreden. Benieuwd of dit leerpad iets voor jou is? Lees dan verder. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de e-learnings van dit leerpad.

Wat is de essentie van deze rol?

Performance marketing speelt een steeds grotere rol in het digitale marketinglandschap. Als succesvolle performance marketeer weet je op welke kanalen je moet focussen en waar je tijd en geld in moet investeren. Het meten van je campagnes laat je toe om je campagnes voortdurend te optimaliseren. Jij pakt de kansen die performance marketing te bieden heeft, zodat je met alle beschikbare kanalen, kunt sturen op een maximaal rendement. Er staan vele digitale kanalen tot je beschikking zoals SEA, advertising, social media en e-mailmarketing. Jij kan en durft beslissingen te nemen over de middelenmix op basis van feiten en cijfers.

Mindset voor succes

 • Je werkt datagedreven en maakt beslissingen op basis van feiten en cijfers.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je werkt accuraat en nauwkeurig.
 • Je bent nieuwsgierig en intrinsiek gemotiveerd om te experimenteren.
 • Je ziet de samenhang van verschillende middelen en campagnes.
 • Je kan omgaan met de verantwoordelijkheid van een groot budget.

Skillset voor succes

 • Je ontdekt nieuwe mogelijkheden om jouw webshop of producten mee te promoten.
 • Je leert met welke kanalen je verkeer genereert en welke eigenschappen deze kanalen hebben.
 • Je leert onderbouwde keuzes te maken om zo de effectiviteit en de efficiëntie van je digitale marketingkanalen te verbeteren.
 • Je beslist op basis van feiten wat de meest effectieve kanalenmix is voor jouw product of dienst.
 • Je leert de juiste stappen te zetten bij het opzetten, analyseren en optimaliseren van succesvolle advertentiecampagnes, om zodoende de opbrengsten te maximaliseren.

Klik op de tegels hieronder om meer te lezen over de leerdoelen van de e-learnings.

Leerpad Performance Marketing

Performance-based Marketing

Online

Met performance-based marketing beslis je op basis van feiten wat de meest effectieve kanalenmix is. In deze e-learning leer je hoe je dit binnen je eigen webshop toepast.

8.2 (5 reviews)
Lees verder

Introductie in SEA

Online

Welke betaalde advertentiecampagnes zijn er? En welke passen binnen de online marketingstrategie van jouw webshop of brand? Dat leer je in deze e-learning.

7.6 (8 reviews)
Lees verder

SEA in de Praktijk

Online

Het vervolg op ‘Introductie in SEA’. Je leert de juiste keuzes maken bij het opzetten, analyseren en optimaliseren van succesvolle campagnes, om zodoende de opbrengsten uit je SEA te maximaliseren.

8.3 (4 reviews)
Lees verder

E-mailmarketing

Online

E-mailmarketing is bij uitstek geschikt om groei in omzet te realiseren. Maar hoe pak je e-mailmarketing goed aan? In deze e-learning leer je met eenvoudige stappen betere resultaten te boeken met e-mailmarketing.

9 (9 reviews)
Lees verder

Affiliate Marketing

Online

Affiliate Marketing is een vorm van online marketing en sales die interessante kansen biedt om de omzet van jouw organisatie te vergroten.

8.5 (4 reviews)
Lees verder

Massamedia voor Webshops

Online

Hoe zet je massamedia succesvol in? En hoe kun je het integreren in je bestaande mediamix? Leer het in onze e-learning Massamedia voor webshops.

8 (1 reviews)
Lees verder

Remarketing

Online

Met remarketing kun je jouw advertenties laten zien aan consumenten die al eerder je website hebben bezocht, maar toen geen aankoop gedaan hebben.

Lees verder

Partners

 • Logo Thuiswinkel.org
 • Logo Koninklijke INretail
 • Logo Techniek Nederland
 • Logo Stichting Detailhandelsfonds