Inloggen

Rachel van der Linde: “Ik zoek nu veel meer de interactie op met terugkerende klanten in plaats van de initiële bezoeker”

Rachel van der Linde is Communicatiemedewerker bij Mediaplatform VIDM en volgde diverse e-learnings bij e-Academy. Ze vindt het belangrijk van zoveel mogelijk onderwerpen binnen e-commerce de basis te weten zodat ze dit kan toepassen in haar werk. “De e-learnings houden me scherp, zijn van hoog niveau en de praktijkcase zorgt ervoor dat de stof beter blijft hangen.”

Kun je iets vertellen over jezelf; waar werk je en wat is je functie?

Ik ben werkzaam als Communicatiemedewerker/Communitymanager bij Mediaplatform VIDM. Hier ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het beheer van persvragen. Daarnaast beheer ik ook de social media kanalen, zoals Facebook en Instagram.

Wat is voor jou de aanleiding geweest om je aan te melden bij e-Academy en e-learnings te volgen?

Tijdens mijn opleiding Communicatie heb ik een minor Online Journey gedaan. Toen al werd ik getriggerd door de online klantreis. Ik wilde weten hoe de online klantreis eruit zou zien in de praktijk en ben daar tijdens de minor naar op zoek gegaan. Thuiswinkel.org kende ik al vanuit mijn studie. Via Google ben ik vervolgens terechtgekomen bij e-Academy en de e-learning Customer Journey.

Welke rol speelt persoonlijke ontwikkeling in je werk voor jou?

Ik wil up-to-date blijven. Kijk, communicatie is heel erg breed en ik wil eigenlijk van zoveel mogelijk onderwerpen de basis weten en wat ik ermee kan in de praktijk. Ook vooral in mijn functie als Communicatiemedewerker. Tijdens je studie maak je kennis met de verschillende vakgebieden en het is aan jou om de kennis uit te breiden en je verdiepen in de vakgebieden die je interessant vindt. Daarom vind ik het belangrijk om hier zelf mee aan de slag te gaan en volg ik naast e-learnings ook andere leeractiviteiten, zoals webinars, om bij te blijven.

Welke e-learnings heb je gevolgd en waarom juist deze?

Tot nu toe heb ik Customer Journey en Online Branding gedaan, voor beiden ben ik ook geslaagd met een certificaat. Customer Journey was echt een verdieping op mijn minor. Online Branding heb ik gevolgd omdat het in mijn ogen van cruciaal belang is dat je je als bedrijf kunt blijven onderscheiden van de concurrentie.

Of ik in de toekomst nog meer e-learnings wil volgen? Ja, sowieso nog Influencer Marketing, omdat dit steeds meer in opkomst is, en Digital Analytics zodat ik in mijn werk content gerichter in kan zetten en meetbaar kan maken.

Kun je een aantal lessons learned benoemen uit de e-learnings die je in de dagelijkse praktijk toepast in je werk?

Meerdere dingen wel. Zo was het inzicht om de call to action (CTA) toe te passen op de fase waarin de potentiële klant zich in de customer journey bevindt, wel een echte eye opener. Ik denk hier nu heel goed na over na in plaats van altijd maar terug te vallen op bijvoorbeeld het commerciële ‘meld je nu aan’.

Daarnaast proberen we in onze communicatie meer de interactie op te zoeken met de terugkerende klanten in plaats van de initiële bezoeker. Zij zijn je echte ambassadeurs en het waard een lange termijn relatie mee aan te gaan.

Dankzij de e-learning Online Branding ben ik nog meer de urgentie gaan inzien van een krachtige boodschap op onze social media kanalen. Ik had echt geen idee dat je maar 1,7 seconden de tijd hebt om iemand te laten stoppen met scrollen op zijn mobiel.

Zou je het volgen van e-learnings aanbevelen aan andere (e-commerce) professionals en zo ja waarom?

Zeker! Om eerlijk te zijn doe ik dit al, haha. De e-learnings houden je scherp, zijn van hoog niveau en de praktijkcase zorgt ervoor dat de stof beter blijft hangen. Al met al vind ik het een hele mooie aanvulling op de theorie die ik tijdens mijn studie heb gehad. Ik kan het iedereen aanraden. Zorg er wel voor dat je voldoende tijd ervoor inruimt. Alles bij elkaar was ik iets langer dan een uur per e-learning bezig.

Gratis e-learnings volgen en je e-commerce kennis verbreden

Wil je net als Rachel jouw kennis op het gebied van e-commerce verbreden in je eigen tempo, 100% online? Meld je dan aan en start vandaag nog met één van onze e-learnings!

Populaire berichten

Partners

  • Logo Thuiswinkel.org
  • Logo Koninklijke INretail
  • Logo Techniek Nederland
  • Logo Stichting Detailhandelsfonds